Next trip!

Jaja, ik mag bijna weer! En bijna is heel erg bijna: nog een paar dagen en dan zit ik weer in het vliegtuig naar een voor mij nu nog onbekend land. En dit keer ga ik niet helemaal alleen, een vriendinnetje reis een weekje met me mee, daarna ga ik twee weken in mijn eentje verder. Gelukkig is ze net als ik: plannen komen vanzelf wel als we daar zijn. Uiteraard hebben we wel een paar activiteiten op ons lijstje die we moeten doen. Maar ook deze activiteiten, plannen we daar wel. Het hostel is inmiddels geboekt en de transfer ook.

Nu wil je vast weten: waar ga je dit keer naartoe? Goeie vraag, en tot een week geleden was het nog niet helemaal duidelijk (dat wil niet zeggen dat het nu wel helemaal duidelijk is. Ik kan nog alle kanten op). Twee landen moet ik helaas links laten liggen omdat ik iets te langzaam was met visum aanvragen en dat deze landen iets teveel documenten eisen (waardoor het dus nog langer duurt… oeps). Maar; dit is weer een goed excuus om nog een keer op reis te gaan. Waar ga ik dan wel naar toe?

Kirgizië en Kazachstan!

Wat heb je daar te doen? Geen idee! Dat ontdek ik daar wel. Deze landen staan bekend om de mooiste en meest uitgestrekte landschappen, met hoge pieken waar je heerlijk kan hiken. Daarnaast leven er nog veel nomaden in vooral Kirgizië, maar ook in Kazachstan zijn deze nog te vinden. De landen hebben ook een bijzondere geschiedenis gehad, waarvan de resten nog steeds te merken zijn in de huidige maatschappij. De Sovjet Unie is nog niet zo heel lang geleden, de zijderoute liep door Kirgizië en er hebben meerdere overheersers de macht gegrepen in het verleden. Genoeg te zien en te beleven, lijkt mij. Wat sowieso op het prioriteitenlijstje staat:

  • paardenmelk drinken (paarden zijn het symbool van Kirgizië, ze doen er nog alles met paarden)
  • Paardrijden door het gigantisch mooie landschap van Kirgizië
  • Slapen bij de nomaden en alles wat daar bij komt kijken
  • In Kazachstan drinken ze kamelenmelk, dus kom maar op! Direct weer een ritje op een kameel? Ik ben er bij!

Of het gaat lukken, geen idee! Maar ik heb stiekem een aantal verhalen gelezen op internet, veel zijn het er niet, en daar in komen deze punten toch wel steeds terug. Voor Kirgizië en Kazachstan hoef je op dit moment geen visum aan te vragen, dat kan wanneer je daar aan komt (visa on arrival). Let op: voor Kazachstan geldt dit tot 31 december 2017, dit is eigenlijk een proefperiode. Deze landen, en ook de omringende landen, willen zichzelf aantrekkelijker maken voor het toerisme.

De komende dagen ga ik maar snel mijn tas inpakken, nog meer inlezen en opschrijven wat ik echt niet wil missen! Ik heb er enorm veel zin in, maar de spanning stijgt weer! Laatst zei ik nog: ‘waarom kan ik niet gewoon naar Kreta gaan en op het strand liggen?’ Ik heb geen flauw idee wat ik ga beleven maar het wordt zeker een ervaring!

Ben je wel eens naar deze landen geweest of staat het op je lijstje met toekomstige bestemmingen?

Xxx,

Yv.

Ps. De andere twee landen waren Oezbekistan en Turkmenistan! Man man man, wat wil ik daar graag naar toe!!! Even uitstellen dus..

One Comment

Geef een reactie