Van Queensland naar New South Wales

Van Queensland naar New South Wales. Zo veel moois te zien, maar welke route ga je kiezen?

Dat kan nog eens lastig worden! Kies je voor de Pacific Coast Way (welke loopt van Cairns helemaal tot aan Sydney), of trek je wat meer naar het binnenland en kies je voor Australia’s Country Way? Deze wegen lopen parallel aan elkaar, maar toch bevind je je in een hele andere omgeving.

Tijdens onze trip door Queensland, hebben we de tip gekregen om the New England Hwy oftwel Australia’s Country Way aan te doen. Iets anders dan de toeristische kustroute en geweldig wanneer je een Country liefhebber bent. Zijn wij niet echt, maar dachten, laten we het gewoon doen.

Gelukkig hebben we van beide wat mee mogen pikken. Onderstaand de volgende hoogtepunten:

Springbrook NP
Tijdens het volgen van de weg naar beneden, zijn we gestopt bij het Springbrook National Park. Dit park ligt wat meer naar het binnenland en is vanaf Gold Coast (Queensland) binnen een uur te bereiken. Het park staat bekend om zijn Natural Bridge en heeft een grot waar je met wat geluk gloeiwormen kunt spotten.

Byron Bay (Pacific Coast Way)
Byron Bay, welke ligt aan de oostkant, beschikt over verschillende stranden die populair zijn bij surfers. Super leuk en relaxt om rond te hangen. Veel winkeltjes met kleding, surfartibuten en restaurantjes.

Nimbin
Nimbin ligt wat meer het binnenland in en op ongeveer 1 uur en 15 minuten rijden van Byron Bay. Het Australische mekka voor hippies en mensen die van een jointje houden. Inwoners protersteren voor legalisering, maar tot nu toe heeft het nog niet zo mogen zijn. Wanneer je door het dorp loopt, zal het echt wel voorkomen dat er drugs worden aangeboden. Er zijn zelfs winkeltjes waar men spullen verkoopt voor het onderhoud van de “plantjes”.  Zelf zijn wij hier totaal niet van, maar ondanks dat, was het wel hartstikke leuk om in deze relaxte sfeer te zijn.

Tamworth (New England Highway)
Voor de échte country liefhebber, is een bezoek aan Tamworth zeker te moeite waard. Dit is dé country hoofdstad van Australië. Hier staat de gouden gitaar en is er jaarlijks in januari het Country Music Festival. Deze duurt zo’n 10 dagen en er treden wel 700 artiesten op. Het is leuk om door deze stad met een tal van winkels heen te lopen en die echte sfeer te proeven.

Kortom, Australië is zo groot en heeft zo veel verschillende landschappen, dat je van te voren goed uit moet zoeken waar jouw interesses liggen. Onderweg op de New England Highway hebben we prachtige settings gezien en was het heel leuk om door de oude “western” stadjes te rijden, maar ik denk dat het laatste gedeelte van de Pacific Coast Way ook prachtig, leuk en relaxt zou zijn geweest. Achteraf zou dit meer iets voor ons zijn geweest, omdat ik denk dat er daar wat meer levendigheid zou zijn.

Ach ja, we zijn tenslotte weer een ervaring rijker en hebben een heel ander stuk van Australië gezien!

 

Geef een reactie