Take it easy in Perth

Waarom Perth onderdeel moet zijn van je reis naar Australië?

Perth is de hoofdstad van de deelstaat West Australië en met 1.3 miljoen inwoners de meest afgelegen grote stad ter wereld. Combineer een stedentrip naar Perth en het nabijgelegen plaatsje Fremantle (beschrijving verderop) met een surftrip naar de mooiste stranden van West Australië.

Perth was de eerste grote stad van onze reis door Australië en eigenlijk ook wel de meest relaxte. Er zijn tal van bezienswaardigheden, maar helaas hadden wij maar 2 dagen de tijd om deze stad te verkennen. Ik had graag alles in deze dagen gezien en gedaan, maar gezien de hitte (36°c!) en de lange vlucht die we er op hadden zitten, zat dat er voor ons niet in.

Hierbij toch een aantal leuke tips!

Wat ik van Perth kan zeggen, is dat het een zeer relaxte en mooie stad is. Het centrum bestaat uit moderne hoogbouw, maar ook uit historische huizen en kerken uit het midden van de vorige eeuw. Ondanks deze gebouwen, zijn er in het midden van het centrum ook tal van parken te vinden.

Wat een aanrader is, is ten eerste lekker door de stad rond te wandelen, maar daarnaast een bezoek te brengen aan Fremantle. Dit is historische havenstadje ligt op ong. op 20 km afstand van Perth en ligt aan de monding van de Swan River aan de Indische Oceaan. Fremantle is een leuke wijk met goede en gratis museums en leuke markten en strandjes. Kortom, genoeg te doen!

In de avond zijn we, heuvel op, naar Kings Park gewandeld. Deze Botanische tuin bevindt zich vlak naast het centrale zakendistrict van Perth. Je vindt hier reusachtige bomen en kunt wilde bloemen uit West Australië en daarbuiten bewonderen. Er zijn tal van barbecue plekken en zelfs later op de avond zijn er nog mensen aan het picknicken en aan het genieten van het prachtige uitzicht.

Ga lekker een hapje eten bij een van de vele restaurants of een drankje drinken in een van de cafés in de stad!

Kortom, geniet en maak er een relaxt verblijf van!

Ps. De zomer is van december t/m februari (zie bovengenoemde temperatuur) en kan erg warm worden!

Geef een reactie