• Home
  • /
  • Oceanië
  • /
  • Handige tips voor je reis “Down Under”

Handige tips voor je reis “Down Under”

Australië, een continent helemaal aan de andere kant van de wereld. Niet naast de deur dus, maar wel een land met westerse normen en waarden. Ondanks dat het van alle gemakken is voorzien, is het handig jezelf op sommige punten alvast voor te bereiden.
Hierbij een aantal tips welke wel eens nuttig zouden kunnen zijn bij de voorbereiding van jouw reis!
  • Wanneer je voor een wat kortere periode Down Under gaat, zorg dan dat je van te voren de hoogtepunten van je route hebt uitgezocht. Natuurlijk moet er ruimte zijn voor spontane dingen, maar uit eigen ervaring kan ik vertellen, dat het veel tijd kost om daar nog van alles uit te zoeken. Vergis je niet, Australië is zo groot, dat een klein lijntje op de routekaart, zomaar eens 200 km uit de route zou kunnen zijn. Je wilt natuurlijk het beste uit de reis halen en niet het gevoel hebben iets over geslagen te hebben!

Foto: Kim Schoonenberg

  • Download apps zoals maps.me en WikiCamps op je smartphone. Dit zijn beide offline apps waar je veel plezier van gaat hebben tijdens je reis. Maps.me is een navigatie app, die  je eveneens begeleidt naar o.a. toeristische attracties, tankstations, supermarkten, eetgelegen en zo nog veel meer. Door het plaatsen van pins, navigeert de app je eenvoudig naar je bestemming. Zorg er wel voor dat de benodigde kaarten per staat worden gedownload. WikiCamps heeft diversen functies waaronder de meest hoofdzakelijke: het zoeken van campings. Dit kun je doen d.m.v. filters waarmee je keuzes kunt maken zoals betaalde of juist gratis campings, een camping met douches of waar huisdieren toe zijn gestaan. Ook zie je de recencies en tarieven per camping.

Foto: Kim Schoonenberg

  • Verdiep je in de fauna van het land. Zo hadden wij een onverwachtse bezoeker in onze camper (Huntsman spider) en hadden geen idee waar we mee te maken hadden. Giftig of niet? Wees gerust, deze zijn alles behalve giftig, maar zo zijn er in Australië spinnen welke wel erg giftig zijn.

Foto: Kim Schoonenberg

  • Schaf een hand/hoofdlamp aan. Op de meeste plaatsen wordt het vrij vroeg donker en je kunt natuurlijk wel eens in situaties terecht komen dat de (camping)plek waar je op dat moment verblijft niet voldoende is verlicht.  Met een hoofdlamp heb je toch 2 handen vrij zodat je om je heen kunt kijken, wat handig is in een land met zo veel dieren.
  • Zoek uit wat de weersomstandigheden zijn in de periode dat jij naar Australië wilt reizen. Zo zijn wij in december gestart bovenin Queensland, maar op dat moment begint daar de zomer, dus was het echt heel erg warm. Ook is er gedurende deze periode, van november tot april, het kwallenseizoen. Je zou wel kunnen zwemmen in zee, maar zorg er dan voor dat je een stinger suite draagt. Voor degene die nog nooit van een stinger suit heeft gehoord, dit zijn pakken (soort wetsuites) waarbij je benen en armen helemaal zijn bedekt.

Foto: Kim Schoonenberg

  • Goed sparen! Wij wisten van te voren dat Australië een duur land zou zijn, maar eenmaal daar, was het toch wel even schrikken!

Geef een reactie