Handige tips tijdens je reis Australië

Wanneer je op reis gaat, bereidt je jezelf (bijna) altijd voor. Sommige dingen sta je niet altijd bij stil, of kom je gewoon niet tegen tijdens de voorbereidingen.

Hierbij een aantal handige tips welke onze reis door Australië toch wel wat makkelijker, veiliger én leuker hebben gemaakt.

 

Gratis WiFi bij McDonald’s
Bij de McDonald’s is de Wifi gratis en voor niets. Tot een bepaald aantal mb’s per 24 uur kun je hier gebruik van maken, om zo in contact blijven met je familie en vrienden, of je reisblogs te uploaden! Wanneer je langs de Oostkust reist hoeft je niet bang te zijn dat er geen Mc in de buurt is, want bijna ieder plaatsje of dorpje heeft er wel 1. Dit wordt dan vaak ook ver van te voren aangegeven.

Shoppen bij grotere winkelketens
Doe je boodschappen bij de grotere winkelketens zoals Coles of Woolworths. Dit zijn concurerende supermarkten, waardoor de prijzen wat lager liggen. Net zoals de Mc, zijn deze  niet te missen onderweg. Wij hebben onderweg 1 x boodschappen gedaan bij een buurtwinkel en dat hebben we ook geweten! Natuurlijk is bij zulke winkeltjes het assortiment niet zo groot en daarbij is het ook nog eens hartstikke duur. Nu is het leven in Australië sowieso wat duurder dan wij gewend zijn, maar je boodschappen doen bij bovenstaande supermarkten is zeker een aanrader.

Bonnetjes bewaren na het tanken
Een manier om geld te besparen, is het bewaren van je bonnetje na het tanken. Vaak vind je aan de onderkant van de bon een coupon waarmee je geld kunt besparen op je volgende tankbeurt. Ook gaan bepaalde tankstations samen met wat supermarkten en slijterijen. Wanneer je tankt bij bij de Shell kun je korting krijgen bij Coles en na het tanken bij de BP kun je vaak gebruik maken van de aanbiedingen van de Woolworths.

Foto: Kim Schoonenberg

Neem adviezen van locals aan
Australiers zijn erg geïnteresseerd en ik heb wel gemerkt dat zij niet verlegen zijn om een gesprek aan te gaan. Een aantal locals ontmoet welke zelf het hele land al hebben doorkruist, dus ook precies de leuke en nog onbekende plekjes weten. Natuurlijk zijn de grotere en meer toeristischere gebieden 100 % de moeite waard, maar ga ook zeker naar de minder bekende gebieden.

Foto: Kim Schoonenberg

Let op waar je gaat zwemmen
Als je naar het strand gaat, let dan op waar je gaat zwemmen. Ieder strand staat onder toezicht van strandbewaking en wordt er gebruik gemaakt van verschillende safety flags. Deze vlaggen in diversen kleuren geven aan wat de situatie op het moment is. Zo geven bijvoorbeeld de rood-gele vlaggen aan dat het gedeelte waar je je bevind onder bewaking staat en geeft een gele vlag aan dat er potentiële gevaren in het water aanwezig zijn. Er wordt geadviseerd om tussen de rood-gele vlaggen te blijven. Mochten er bijzonderheden zijn, wordt dit altijd met een bord aangegeven.

Foto: Kim Schoonenberg

One Comment

Geef een reactie