Absolute hoogtepunten Queensland

De oostkust van Australië. De plek waar wij het grootste deel van onze reis zouden doorbrengen en de kant waar de meeste toeristen voor kiezen. Dit vanwege de veelzijdigheid qua natuur en het mooie weer.

Cairns
Wij zijn onze reis begonnen in Cairns. Erg jammer dat we hier maar 2 dagen waren. Wat een leuke stad is dit! Op het moment van aankomen was het zeer warm (wel 35℃!) en helaas niet mogelijk om te zwemmen in zee, omdat hier zout water krokodillen leven. Wees niet bang dat je het over het hoofd ziet, want het wordt overal duidelijk aangegeven. Wees ook niet getreurd dat er geen verkoeling zal zijn, want aan de promenade bevind zich een openbaar zwembad welke constant onder bewaking staat van life guards en met daaromheen diversen eet/drinkgelegenheden, openbare barbecues, douches, toiletten en nog veel meer!

Zoals al eens eerder genoemd is het een absolute aanrader om via de prachtige Captain Cook Highway naar boven naar Cape Tribulation te rijden. De plek waar het regenwoud en de oceaan samen komen. Vanuit hier zijn er prachtige duik en snorkel excursies te boeken naar het Great Barrier Reef.

Townsville & Magnetic Island
Verder naar beneden kom je langs een leuke plek zoals Townsville. Door de aanwezigheid van de Box Jellyfish (in het kwallenseizoen van Nov – Apr.) kun je hier zonder bescherming niet in de zee zwemmen. Ook hier wordt dit duidelijk aangegeven d.m.v. waarschuwingsborden. Wel liggen er op bepaalde plekken netten in de zee, zodat je toch een verfrissende duik kunt nemen. Ook om deze reden is het stadje voorzien van een openbaar zwembad, waar iedereen gebruik van kan maken.

Vanuit de haven van Townsville kun je de veerboot nemen naar Magnetic Island. Het eiland heeft vele prachtige baaien waar je kunt snorkelen en wij hebben er koala’s in het wild gespot!

Airlie Beach
Een populaire bestemming onder backpackers. Een leuk plaatsje met vele bars, restaurants en winkels. Ga lekker zwemmen in het openbare zwembad of boek vanuit hier een excursie boeken naar the Whitsundays, welke je zeker niet over mag slaan! Breng vooral een bezoek Whitehavenbeach en zo dus ook Hill Inlet! Hier bevind zich namelijk het puurste zand ter wereld! Het is zo wit dat je ogen er bijna zeer van doen en omdat het zo puur is, wordt het zand niet heet. Een scrub-beurt met dit witte zand en je huid voelt zo zacht als babybillen!

Gympie Regio
Volgende bestemming: Gympie Regio. Onder deze regio vallen verschillende plaatsen zoals Tin Can Bay en Rainbowbeach, maar hier ligt ook de Mary Valley. Een prachtig groene vallei, waar je veel activiteiten kunt ondernemen zoals kayakken, paardrijden, wandelen en mountainbiken.

Wij hebben kayaktour over de Yabba Creek hebben geboekt. In het begin een beetje onwennig, maar uiteindelijk super leuk. Hebben ook de bekende Platypus mogen spotten! Tip: smeer jezelf goed in en draag een hoed of pet o.i.d., want er is nauwelijks beschutting. O ja, ga ook niet zomaar tegen de zijkanten hangen, want je hebt kans dat je een slang tegenkomt..

Noosa Heads
Noosa is een leuke en druk bezochte plaats met diversen stranden, leuke restaurants en een prachtig nationaal park met verschillende tracks zoals de route door het bos en de route langs de kust welke echt een bezoek waard is!

Brisbane
Een van de leukste, grotere plaatsen van Queensland is toch echt Brisbane. Wat een leuke, relaxte en bijzondere plaats is dit. Als we wat langer de tijd hadden gehad, zouden we hier zeker nog een aantal dagen langer verblijven. Zo veel te doen! Wij waren hier in de kerst periode en hebben genoten van de kerstmarkt en de kerstfilms at the city beach. Ook hier is er een enorm “strand” midden in de stad gemaak. Heerlijk om een dag en/of avond te vertoeven. De stad bied gratis museums en breng vooral een bezoek aan de Botanische tuin. Midden in de drukke stad, maar o zo rustig.

O, als je toch in de buurt bent, breng dan meteen een bezoek aan the Australia Zoo van Steve Irwin en zijn familie 😉

 

Dit waren een paar van onze hoogtepunten, maar er is zo veel meer te zien en te beleven in Queensland. Kortom, tijd om het zelf te gaan ontdekken!

Geef een reactie