New York: bucket list material!

Na maanden te hebben uitgekeken naar dé stedentrip van het jaar was het in december dan eindelijk zover, onze reis naar New York. Gedurende 4 dagen hebben we eens goed de toerist uitgehangen en de benen onder ons lijf vandaan gelopen. New York is een stad die bij mij al erg lang op mijn bucket list stond en wat heb ik ervan genoten! 4 dagen in een stad als New York is wellicht wat kort, maar met een goede vooraf uitgestippelde planning ga jij vast en zeker een top tijd beleven. En met die uitgestippelde planning, daar help ik je natuurlijk graag bij!

Dag 1: Hello New York!

Het gevoel dat je krijgt wanneer je na zo’n 8 uur vliegen uitstapt op Amerikaanse bodem is geweldig. Het avontuur gaat nu echt beginnen! Zodra je door de douane bent heb je verschillende vervoersmogelijkheden om naar het centrum van de stad te gaan. Zo kan je uiteraard met een taxi gaan, maar wat dacht je ervan om het drukke verkeer te omzeilen en met de metro te gaan? Juist, dat dachten wij ook, een goed idee! De goede metro vinden is vrij gemakkelijk dankzij de duidelijk borden. Echter is het vinden van een plek om je metrokaartje te kopen lastiger. Zelf zijn wij na zo’n 30 minuten zoeken naar een ticketmachine maar zonder kaartje in de metro gestapt. Het zenuwachtig wachten tot er ‘misschien wel iemand zou zijn die ons kwam controleren’ werd al snel weggenomen toen bleek dat we pas hoefden te betalen voor de rit nadat je uit de metro stapt. Pfiew, lucky us!

Gezien het feit dat wij pas rond het einde van de middag aankwam in ons hotel (DoubleTree by Hilton – Financial district), was er alleen nog ruimte voor een avondactiviteit. Wij kozen ervoor om een ijshockey wedstrijd te bezoeken. Achteraf was dit wellicht een van de gaafste avonden die we beleefd hebben in New York. Ondanks dat ons bezoek aan New York nu zo’n 5 maanden geleden is zit de New York Islanders-jel die de fans aanhoudend bleven herhalen nog vers in mijn geheugen. Wat een sfeertje! Het boeken van een ijshockey wedstrijd kan zowel online (www.ticketmaster.com) als bij het stadion zelf.

Dag 2: Explore the city

Wakker worden in New York, wat een heerlijk gevoel! We konden niet wachten om de metro in te springen en ons via dit gemakkelijke vervoersmiddel naar het hartje van het centrum te laten brengen. 5th avenue is een aanrader om je eerste echte dag in New York te beginnen. Door simpelweg hier rond te lopen en etalages te bekijken kom je helemaal in het Amerikaanse sfeertje.

Ben jij een liefhebben van de nieuwste High Tech snufjes? Dan is een bezoekje aan de Microsoft Store iets dat je niet mag missen. Eenmaal in de Microsoft store kan je je gratis aanmelden voor een virtual reality tour. Tijdens deze 1 uur durende tour mag je diverse technische hoogstandjes uitproberen, zoals een hololens, games en nog veel meer!

5th avenue is centraal gelegen aan vele bekende bezienswaardigheden die prima te combineren zijn. Zo mag een bezoek aan de Trump tower natuurlijk niet ontbreken. De Trump tower is voor iedereen toegankelijk. Wat dacht je van een kopje koffie in de Trump trower, cool toch?

Vanuit de Trump tower is Times square op loopafstand. Times square heeft weinig uitleg nodig, deze plek spreekt voor zich en is in één woord fantastisch! Wat je wellicht nog niet weet over Times square is dat je hier bij de TKTS booth tegen een gereduceerd tarief tickets kan kopen voor diverse broadway shows. Geen zin om in de lange rij te gaan staan? Geen probleem, via de TKTS-app kan je ook gereduceerde tickets kopen. Deze app is simpelweg te downloaden in de Google play-store en in de App-store.

Ben je hongerig geworden van alle indrukken? Dan ben je op Times square op de goede plek! Hier bevindt zich namelijk Junior’s. Junior’s heeft namelijk de beste en bekendste cheesecake van New York. Tip: bestel 1 cheesecake voor 2 personen. De taartstukken lijken niet zo groot, maar zijn ontzettend machtig.

Het rondlopen in de straten rondom Times Square gaf me het gevoel dat ik op een filmset rondliep. Hier kan je je gemakkelijk uren vermaken! Niet ver van Times Square bevindt zich The Top of the Rock, ook wel bekend als de top van het Rockefeller Center. Dit is een uitkijkpunt op de hoogste verdiepin  g van de hoogste wolkenkrabber van het Rockefeller Center. Tickets voor dit adembenemende uitzicht zijn via de volgende site te bestellen: https://www.topoftherocknyc.com/

Top of the Rock

Om de dag goed af te sluiten is het aan te raden om een hap(je) te gaan eten bij Black Tap. Deze keten heeft meerdere restaurants verspreid over New York en staat bekend om de enorme milkshakes. De foto spreekt boekdelen!

 

Black Tap

 

Dag 3: Act like a tourist!

Door gebruik te maken van de Staten Island Ferry, heb je de mogelijkheid om gratis het vrijheidsbeeld te bekijken. Deze gratis veerdienst vaart tussen New York City en Staten Island en vaart recht langs het vrijheidsbeeld op waardoor je de kans krijgt prachtige foto’s te maken. Een enkele reis duurt circa 30 minuten. Voor de opstapplaats en vertrektijden, check de volgende website: http://www.siferry.com/

De opstapplaats van de Staten Island Ferry bevindt zich in het zuidelijke deel van New York, waar zich ook het financial district bevindt. Hier kan je de New York stock exchange en de bull of wall street bekijken. Vanuit financial district kan je een mooie wandeling maken richting de Brooklyn bridge.

Niet ver van de Brooklyn bridge bevindt zich China Town, waar je werkelijk heerlijk Chinees kunt eten. Dan bedoel ik niet Chinees eten zoals wij dat hier kennen, maar zoals men het in China eet.

Brooklyn bridge

Na de lunch kan je het 9/11 memorial te bezoeken. Het nationaal monument en museum voor de slachtoffers van de terroristische aanslagen op 11 september 2011 is een veel bezochte plek. Het is daarom aan te raden vroegtijdig tickets te bestellen via de volgende website: https://www.911memorial.org/

Een comedy show bezoeken mag zeker niet ontbreken aan een bezoek aan New York. Naar mijn mening is dit zeker zo leuk als een bezoek aan een broadway show! Heb jij ook zin om een avondje te lachen? Reserveer dan via de volgende link: http://www.comedycellar.com/

Dag 4: Goodbye New York!

Wat vliegt de tijd voorbij in een stad als New York. Op onze laatste dag moesten we rond het middag uur alweer richting het vliegveld. Dus helaas was er enkel tijd voor een korte activiteit. We kozen ervoor om de New York Public Library te bezoek. Het is erg bijzonder daar rond te lopen tussen de studerende studenten en de collecties boeken te bekijken.

Ga jij binnenkort naar New York? Dan hoop ik je met deze tips goed op weg geholpen te hebben. Voor extra tips mag je uiteraard altijd reageren op deze blog! Enjoy your trip!

Geef een reactie