Santorini verkennen per quad

Het is vandaag zondag en dat betekend voor ons uitslapen. Helaas werden wij om 07.00 uur gewekt door de kerkklokken van het kerkje dat 1 straat achter ons staat. Nu we dan toch wakker zijn, laten we iets te eten gaan halen voor het ontbijt. Gister zagen wij om de hoek een bakkertje en hebben heerlijk ontbeten met warme chocoladebroodjes en een cappuccino. Om 9 uur stond onze bestelling voor de deur. Vandaag gaan wij Santorini namelijk verkennen per quad.

Foto: Jacqueline Bark

Waar wij heen gaan weten we niet. We gaan gewoon rijden en als we een leuk straatje/ dorpje/ strand zien gaan we erheen. Al snel kwamen wij uit bij een nogal verlaten, maar super mooi zwart zand strand. Heel strand voor jezelf alleen. Hoe het strand heet? Geen idee, het ligt tussen Monolithos en Kamari in.

Foto: Jacqueline Bark

Na een stukje doorrijden komen we aan in Kamari. Erg leuk dorpje met een mooie boulevard waar je lekker kunt zonnen aan het strand, winkelen of iets kunt drinken.

Foto: Jacqueline Bark

In Kamari zijn de stranden erg schoon en genoeg lekkere bedjes om een dagje door te brengen. Wij hebben hier iets gedronken. Ook hier was het niet goedkoop, voor 2 verse sapjes waren we maar liefst 11 euro kwijt…

Foto: Jacqueline Bark

Vandaag (25 September 2016) is de Distinguished Gentleman`s ride. In meer dan 500 steden en 90 landen doen ongeveer 50.000 motorrijders mee om geld op te halen voor mensen met prostaatkanker dit doen zij door met een klassieke en vintage stijl een route te rijden.

Foto: Jacqueline Bark

Wij stappen weer op de quad en gaan verder, niet wetende waarheen. We zien een leuke en best wel steile weg. Wat zou er boven zijn? Dit is Ancient Thera waar je een super mooi uitzicht hebt over, aan de ene kant het vliegveld en Kamari en aan de andere kant van de berg ligt Perissa.
Leermomentje: voor iedereen met lang haar, neem een haar-elastiekje mee. Op de top staat nogal een stevige wind, erg vervelend als je je haar los hebt….

Foto: Jacqueline Bark

Onderweg komen we de mooiste kerkjes en huizen tegen, je blijft foto`s maken….

Het is en soort ongeschreven regel. Als je een quad huurt, dan rijdt de man en zit de vrouw achterop hahahaha. En voor iedereen die zich afvraagt wie is “we” & “ons” waar ze het toch steeds over heeft in haar verslagen? Here we are.

Foto: Jacqueline Bark

Wanneer je een stukje doorrijdt en de bordjes voor misschien wel het bekendste strand “Red Beach” volgt, is dit wat je gaat zien. Je moet even een klein stukje klimmen, dus trek goede schoenen aan. Veel mensen die je tegenkomt komen net als ons alleen een kijkje nemen. Het is een klein strand, dus het lijkt al snel erg vol.

Foto: Jacqueline Bark

Na een flinke tour over het eiland komen we uit bij het uitzichtpunt Caldera view. Super mooi en je krijgt zo een goed overzicht hoe groot het eiland eigenlijk is. In de verte ligt het dorpje Fira waar wij overnachten.

Foto: Jacqueline Bark

Na nog heerlijk 2 uur op het strand te hebben gelegen van Perissa beach, gaat onze rondtrip terug naar Fira om ergens te gaan eten en genieten van de mooie zonsondergang.

Welk vervoersmiddel gebruik jij het liefst tijdens het ontdekken van nieuwe plaatsen?

Geef een reactie