• Home
  • /
  • Europa
  • /
  • Hoe ga je van Santorini naar Naxos

Hoe ga je van Santorini naar Naxos

Vandaag is onze laatste dag op Santorini aangebroken. We willen onze laatste dag nog heel erg graag naar de Old Port (oude haven van Fira). Je kunt naar beneden gaan met de Cable Car of door de 650 trappen te nemen… Wij gaan de uitdaging aan en kiezen voor de trappen. Je kon er trouwens ook voor kiezen om met de ezels naar boven/ beneden te gaan, maar dat vinden wij maar niets. Laat dieren lekker dieren zijn en niet een toeristische attractie… 

Om 14 uur worden wij opgehaald door de taxi. Wij zitten netjes te wachten in de lobby met onze Backpacks. Om 13.55 horen wij een auto aankomen, dus kijken op. Er komt een Porsche Carrera aanrijden. Die zien wij niet elke dag, dus nemen even een kijkje. De Porsche stopt voor de deur. De bestuurder stapt uit en vraagt ons of wij naar de Ferry moeten. Met de “dit-kan-niet-waar-zijn-blik” kijken wij elkaar aan. De receptioniste loopt naar ons toe en en doet het (wereldwijde) handgebaar voor: “daar is jullie taxi”. Nogmaals kijken wij elkaar aan, maar de blik is nu veranderd naar “het-is-dus-wel-waar”.
Op naar het volgende eiland…

Foto: Jacqueline Bark

Dit was ons appartement. Wij hadden de beneden verdieping, die recht tegenover de receptie was. Het zwembad met uitzicht op zee was naast de deur. Zelfs voor de quad die wij 2 dagen hadden gehuurd hadden wij onze eigen parkeerplaats.

Foto: Jacqueline Bark

De weg naar de Old Port, ook wel de trappen genoemd. Onderweg naar beneden kwamen wij de ezels tegen. Van ons krijgen ze een aai over hun bol en laten ze verder met rust. Trek trouwens wel goede schoenen aan, sommige traptreden zijn glad. Oh en kun je niet tegen stank, moet je de trappen vooral overslaan, het ruikt er namelijk erg naar poep van de ezels….

Foto: Jacqueline Bark

Beneden in de haven was eigenlijk niets te doen. Het viel ons erg tegen. Eigenlijk is het alleen de opstapplaats van de excursies met de boot. Er zijn een handjevol winkels en restaurants. Fira zie je maar een klein stukje liggen van bovenaf, dus hiervoor hoef je het ok niet te doen. De rit met de kabelbaan naar boven vonden wij dan wel weer heel erg leuk, je hebt een mooi uitzicht over de baai en Fira.

Foto: Jacqueline Bark

Eenmaal aangekomen bij de haven kwam onze ferry al aan. Wat een enorm ding was dat zeg…! Hij maakt een mega snelle U-turn in het water, en terwijl hij hem achteruit wil gaan inparkeren, komt de klep al naar beneden! Best indrukwekkend om te zien. En bedenk je dan maar eens, dat sommige al moeite hebben om een Fiat 500 in te parkeren…

Na een vaartocht van 2 uur, zijn wij aangekomen op het volgende eiland: Naxos. Wij zijn er klaar voor!

Foto: Jacqueline Bark

Service van ons volgende verblijf is dat zij ons komen ophalen van de haven. Met een bordje staan zij ons al op te wachten. Wij stappen bij haar de auto in en rijden best een stukje van de bewoonde wereld. Spannend, want waar gaan wij nu weer terecht komen?
Het uitzicht vanaf ons balkon is in ieder geval alvast goed.

Ben jij wel eens in Europa gaan reizen met een backpack?

Geef een reactie