Santorini, Fira

Onze vlucht vertrekt om 12 uur vanuit Amsterdam. We vliegen naar Athene en daar hebben wij een tussenstop van 45 minuten. Daarna vliegen wij door naar Santorini.

Tijdens het boarden komen wij er al vrij snel achter dit nog wel eens een wedstrijdje kan worden of wij wel op tijd zijn om de volgende vlucht te gaan halen. Onze vlucht vanuit Amsterdam heeft vertraging, en aangezien de overstaptijd in Athene maar 45 minuten is, wordt het nogal spannend… Ik denk dat de piloot zijn turbo knopje heeft gebruikt tijdens de vlucht, want wij hadden alsnog 30 minuten overstaptijd. “Gelukkig” werdt in Athene al snel bekend dat onze 2e vlucht ook vertraging had. Mijn vriend besloot nog even snel een sigaretje te gaan roken, er was tenslotte nog tijd voor. Leermomentje: neem altijd je paspoort of boardingpass mee, anders kom je de gate niet meer in.
Na 45 minuten vliegen kwamen wij aan in in het mooie Fira op Santorini…

Aangekomen in ons appartement, hebben wij gelijk de backpacks op bed gegooid. De zon gaat al onder en wij willen nog heel erg graag de zonsondergang zien. Gelukkig is het maar 7 minuten lopen. En kijk eens wat een super mooi uitzicht…

Keuzes maken…. Er zijn super veel restaurantjes, die je allemaal iets lekkers willen aanbieden. En nog lastiger, ze hebben (bijna) allemaal een super mooi uitzicht over zee. Wel is de zonsondergang overal bij de prijs in begrepen. Wij waren voor 2 personen, alleen een hoofdgerecht 63 euro kwijt en dit was inclusief 3 drankjes. Wil je ook een voorgerecht en dessert, dan ben je tegen de 100 euro kwijt. Tip, neem een goed gevulde portemonnee mee.

Wat een gezelligheid. Overal prachtige restaurants met de mooiste uitzichten.

Aangezien er toch echt gegeten moet worden, zoeken wij een mooi plekje waar wij van de zonsondergang kunnen genieten. We konden even niets beters vinden dan dit plekje… Toch niet slecht voor een eerste avond op vakantie. Tip neem absoluut s`avonds een vestje of trui mee. Het windje is er nogal koud.

Je ziet de zon per minuut meer achter de berg verdwijnen. Wat is dit prachtig zeg!

Morgen weer en dag en dan kijken wat Fira te bieden heeft.

Geef een reactie