Roadtripping door Paros

Na gisteren aangekomen te zijn op Paros, vonden wij de sfeer al onwijs aangenaam en vonden het eigenlijk jammer om hier maar 1 volle dag te blijven. Er zit maar 1 ding op en dat is alles eruit halen wat erin zit. Van 1 dag kun je eigenlijk niet een volledig beeld krijgen, daar heb je wel echt wat meer tijd voor nodig, maar wij gaan toch een poging doen. En liever een goede 1e indruk, dan een halve 1e indruk… Na grondig online onderzoek te hebben gedaan via www.paros-online.com/en/ hebben wij een korte selectie gemaakt wat wij graag willen zien. En dit is het eindresultaat…..

Met onze gehuurde Fiat Panda gaan wij als eerste naar de Anti Paros grot. Dit is de oudste grot van Griekenland en aardig groot. Het voordeel van vroeg in de ochtend en aan het einde van het seizoen te gaan is dat wij deze geweldige grot helemaal voor onszelf alleen hadden.
Dat maakt niet alleen de grot meer bijzonder, je hebt alle ruimte en geen last van andere op de smalle trapjes naar beneden. Wij gingen vol enthousiasme naar beneden en waren bijna vergeten dat wij ook weer naar boven moesten. Met de conditie van een bejaarde, sleepte wij onszelf omhoog op zoek naar meer zuurstof.

Foto: Jacqueline Bark

Op mijn lijstje stond de Butterfly valley, het was even spannend of deze open zou zijn. Gelukkig ligt hier alles best dicht bij elkaar, dus was het de moeite waard om even langs te rijden. Helaas voor mij en tot blijdschap van manlief was de Butterfly Valley dicht. Op naar het volgende dan maar…

Foto: Jacqueline Bark

Wij zette onze roadtrip door naar Aliki wat een klein vissersdorp is. Klein is het zeker, als je even niet goed oplet ben je er zo voorbij. Maar wat is het hier gezellig en wat hangt er een ontspannen sfeer zeg! Met een klein strandje voor de deur en allemaal vissersbootjes, was het een goede reden hier even een tussenstop te houden.

Foto: Jacqueline Bark

Tijdens onze wandeling door Aliki, kwamen wij de bekende Inktvissen tegen, maar nu gezellig met z`n alle op een rijtje. Zo kom je ze 5 dagen niet tegen en dan ineens zijn ze overal… Hoe vers wil je de vis hebben?

Foto: Jacqueline Bark

Na een lekker drankje te hebben gedronken in Aliki, gaan wij verder met onze zoektocht naar de mooie strandjes van Paros. Op naar Golden beach. Helaas kwam de zon voor de wolken en wordt het af en toe een beetje fris. Aan het zuidoosten van Paros vind je allemaal van die leuke kleine baaien. Chris Akti, Pounda beach/ Logoras zijn allemaal erg leuk om een middagje strand te hangen. Wij vinden het stiekem niet zo heel erg dat het wat bewolkt is, dan voelen wij ons niet zo schuldig om hier niet aan het strand te gaan liggen.

Foto: Jacqueline Bark

Wij beginnen een beetje trek te krijgen en gaan naar het volgende vissersdorpje Piso Livadi. Ook erg klein, maar vol met charme en perfect op even te gaan lunchen. Wij hebben een goed plekje gevonden met uitzicht op de haven en het naastgelegen kleine strandje.

Foto: Jacqueline Bark

Met een volle buik gaan wij naar het hoogste dorp van Paros en dat is Lefkes. In het midden van het dorpje staat een kerkje met een begraafplaats. In het dorpje zijn ook weer leuke smalle straatjes te vinden. Hier en daar is er een winkeltje/ restaurantje te vinden. Terwijl wij rondlopen, lijkt het ook hier alsof wij de enige zijn. Of ligt gewoon iedereen te slapen om 16 uur? #siesta

Foto: Jacqueline Bark

En wat een super mooi uitzicht over het dorpje heb je dan als je wegrijd.

Foto: Jacqueline Bark

Na een drukke/ volle dag hebben wij toch best wel trek gekregen en gaan op zoek naar een goed restaurantje in Parikia. Wij weten dat Pizza helemaal niet zo Grieks is, maar we hebben gewoon trek! En wij zeggen heel eerlijk, dat dit misschien wel de lekkerste pizza is die wij ooit hebben gegeten.

Wat was jou leukste rondtrip over een klein eilandje?

Geef een reactie