Bezienswaardigheden van Mykonos

Het begon allemaal als een nieuwe dag met een nieuw eiland. Wat wij alleen nog niet hebben verteld is dat wij #trotseoomentante zijn geworden van ons nichtje Isabelle. Gister toen wij onderweg waren naar de Anti-Paros Cave werd ik gebeld door mijn zwager. De weeën zijn begonnen. Als een emotioneel wrak zat ik dan op die boot. Tranen met tuiten van blijdschap. De hele dag stond in het teken van een wifi verbinding zoeken en kijken of er al meer bekend was. De hele dag zaten wij in spanning, je kunt immers niet veel doen. En daar was dan om 17.10 het verlossende appje met foto van ons nichtje Isabelle. Wat een ontlading als je dat dan ziet en weet. Vandaar dat het fotoverslag wat later online stond. Lang leven wifi, internet & whatsapp…

 

Het verlossende whatsappje om 17.10 uur met tranen van geluk. Wij zijn oom en tante geworden. De wereld staat even op z`n kop en wij kunnen nergens anders aan denken.

 

Volledig in een roze wolk gaan wij ons avontuur verder. Wij zeggen vaarwel tegen ons heerlijke verblijf in Krotiri Bay en bedanken de eigenaars voor ons fijne verblijf hier. Mocht je ooit naar Paros willen, is dit verblijf zeker en aanrader.

Na een boottocht van ongeveer 50 minuten zijn wij met de ferry van Paros naar Mykonos gegaan. In de haven staat al iemand op ons te wachten om ons naar ons nieuwe tijdelijke huis te rijden. Wij waren een beetje in de war, want wij hadden een super leuk huisje geboekt. Het hotel waar wij werden afgezet had een heel andere naam. Enigszins verontwaardigd volgde wij onze chauffeur die ons naar de receptie begeleidde. Daar kregen wij te horen dat wij een upgrade hebben gekregen en nu een kamer met zeezicht. krijgen. Het laagseizoen heeft zo zijn voordelen. En dan word je afgezet in je kamer en ben je even stil….. Dat uitzicht!

Snel een quad gehuurd voor €20 per dag en rijden met dat ding, op naar het centrum. En begint een beetje als spam te lijken, maar wat zijn deze straatjes toch ook weer onwijs leuk. Smal, super wit, overal zitplekjes en dan die stenen. Het is allemaal zo onwijs mooi.

Wij waren in de “old port” en kwamen al snel uit bij de bekende windmolens die vroeger gebruikt werden om graan te malen. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht over klein Venetië.

Het is een korte weg van de windmolens naar “Little Venice”. Dit is word ook wel gezien als de meest romantische plek van Mykonos. Mocht je hier een drankje willen doen of iets willen eten? Neem dan vooral je portemonnee mee. Voor een sapje betaal je hier al snel €8. Je kunt ook een paar straatjes verder, dan betaal je al iets minder.

 

En ook hier is verdwalen in de straatjes ongeveer het leukste om te doen. Kwamen wij hier nou van links of van rechts? Als je er de eerste keer bent lijkt het wel en doolhof.

 

En dan kom je terug op de kamer en dan kan het feestje beginnen. Daar zitten wij dan 1e rang van de zonsondergang te genieten. Mag ik eerlijk zeggen, dat ik deze misschien wel mooier vind dan in Santorini? – bij Hermes Mykonos Hotel.

Onze zoektocht naar een niet mega dure maaltijd was aardig gelukt. Voor €23,54 hadden wij een salade, allebei een broodje met gyros/patat en drinken. Voor Mykonos is dat aan de goedkope kant. En het was echt heerlijk.

Ben jij wel eens in Mykonos geweest?

Geef een reactie