Oui Oui Paris!

Een stedentrip naar Parijs, wereldberoemde monumenten bezoeken, wandelen langs de Seine en macarons snoepen. Een weekendje in Parijs staat gelijk aan een weekendje genieten. Oké, natuurlijk wil je de Eifeltoren, Arc de Triomph en Moulin Rouge zien. Maar wat is er nou leuker dan de knusse onbekende plekjes van de stad opzoeken? Graag vertel ik jullie in deze blog meer over deze nog te ontdekken hot spots.

How to get there?

Het vliegtuig, de auto of toch de trein? Uiteraard heb je een tal van vervoersmogelijkheden wanneer je naar Parijs wil. Wat minder voor de hand liggende vervoersmiddelen, die zeker de moeite waard zijn om in overweging te nemen zijn: Flixbus en Blablacar!

Met een Flixbus boek je al een enkele reis naar Parijs vanaf €5. Mijn ervaring leerde echter dat een busrit op een wat meer gangbaar tijdstip rond de €25 kost. Nog steeds spot goedkoop als je het mij vraagt. Het boeken van tickets kan via de volgende link: https://www.flixbus.nl/bus/parijs

Een andere, nog goedkopere, mogelijkheid is om een rit te boeken via Blablacar. Blablacar is een platform dat bestuurders en passagiers, die naar dezelfde bestemming willen, samenbrengt. Voor een enkele reis van Nederland naar Parijs betaal je ongeveer €30.

Sleep well!

Gezien het grote aantal hotelkamers is hierin een keuze maken moeilijker dan het kiezen van de lekkerste macaron uit de vitrine. Sjiek, modern, jaren 80 style, hotelkamers zijn er in alle vormen en maten. Ondanks dat de hotels in het centrum van Parijs vaak prijzig zijn, bieden de buitenwijken van de stad voldoende leuke en betaalbare opties.

Een aanrader is het moderne hotel Mama Shelter. Zij hebben regelmatig bijzondere aanbiedingen. Wat dacht je van het ‘Mama Paris Movie Night’ pakket, inclusief twee persoonskamer met een take away pizza + frisdrank voor €109 voor twee personen? Voor meer informatie, check de website: http://www.mamashelter.com/en/paris/

Een ander goedkoper alternatief is om in een van de Campanile hotels te verblijven. Deze hotels bevinden zich net buiten het centrum van Parijs en hebben een prima prijs/kwaliteit verhouding. Het centrum van Parijs is prima te bereiken per fiets of met het openbaar vervoer. Voor meer informatie, verwijs ik je graag naar de volgende website: https://www.campanile.com/nl

Good food!

  • Marcelle

Bij uitstrek mijn favoriete spot in Parijs. Dit gezellige restaurant is de ultieme plek voor een uitgebreid ontbijt of lunch. Wat dacht je van toast met zelfgemaakte amandelspread of warme chocolademelk met verse gember. Een lunch inclusief een drankje kost ongeveer €15.

Marcelle

  • Miss Kale

Oke, misschien is dit óók mijn favoriete spot in Parijs. Niet alleen een pareltje voor het oog maar ook voor je smaakpupillen. De salades en smoothies die bij Miss Kale voorbij komen zijn ronduit indrukwekkend. Lunchgerechten kosten tussen de €12 en de €14, wat goedkoop is voor de locatie en de kwaliteit van het eten.

Must do!

  • Laat een portret tekenen in de wijk Montmartre

Wat is het toch genieten om in Montmartre rond te lopen. Staren naar het werk van zulke getalenteerde kunstenaars, onder het genot van een vers gebakken crêpe is wellicht de beste manier om een middag in Parijs door te brengen.

Montmartre

  • Lavinia

In het hart van Parijs vindt je Lavinia. Hou je van wijn? Dan is deze spot niet te missen. Bij Lavinia vind je oneindig veel verschillende soorten wijn uit meer dan 40 landen. Dit klinkt op zich nog niet zo bijzonder, dat bijzondere gaat nu pas komen: je kan een fles wijn in de winkel uitzoeken en deze meenemen naar het bijbehorende restaurant (incl. terras). Je betaalt dan enkel de prijs van de fles wijn, zonder verdere toeslag. Puur genieten als je het mij vraagt.

  • De Mona Lisa bekijken

25 jaar of jonger en altijd de Mona Lisa al eens willen bekijken? Dan is dit je moment om naar Parijs te gaan. Europeanen onder 25 jaar oud hebben namelijk de mogelijkheid om het Louvre gratis te bezoeken en een kijkje te nemen in de wereld van de kunst. Benut deze kans om ook het werk van diverse Nederlandse schilders te bekijken, zoals Rembrandt van Rijn.

Heb jij ook zin gekregen om deze geweldige stad te gaan bezoeken?!

Geef een reactie