Ontspanning op Paros

Nadat het inleveren van de auto nog even spannend was (gewoon de autosleutels in het slot laten schijnt hier de normaalste zaak van de wereld te zijn, wij hadden daar onze twijfels over) verlaten wij vandaag het mooie Naxos en gaan met de ferry naar Paros. De ferry vertrek om 13.20 uur en we zijn ongeveer een uurtje onderweg. Langzamerhand zien wij de haven van Parikia dichterbij komen. Een vriendelijk dame staat al met en bordje op ons te wachten als de ferrie achteruit inparkeerd. Zij zal ons naar het hotel brengen. Na ongeveer 2 km rijden zijn we er. En wanneer je denkt dat het niet mooier kan worden, heb je het mis. De gastvrouw vertelt het een en ander over ons verblijf, maar ik hoor haar stem steeds meer naar de achtergrond verdwijnen en heb alleen nog maar aandacht voor het uitzicht vanaf ons volgend verblijf.

Foto: Jacqueline Bark

En toen kwamen wij aan wij ons nieuwe huis voor de komende 2 dagen…
Ik geloof dat ik 5 minuten met open mond heb staan kijken. Wat onwijs mooi.

Foto: Jacqueline Bark

Hier is ie dan, zoals beloofd een foto van de inktvis… Wij waren aan het wachten op de ferry en daar hing hij dan te drogen. Ik ben nog op zoek naar een hele rij inktvissen, maar wie weet komt dat nog….

Foto: Jacqueline Bark

Waarbij het in Santorini best lang duurde voor alles op en van de boot af was, kwam hij hier 5 minuten voor vertrek en ging in no-time weer weg. Het was best rustig op de boot waardoor er voldoende plek was.

Foto: Jacqueline Bark

Eenmaal de haven van Naxos uit, hadden wij prachtig mooi uitzicht over de stad, haven en het kasteel.

En wat ga je doen als je aan het wachten bent? Precies, eten/drinken & foto`s maken met je telefoon…. Wij hadden in de haven van Naxos iets te eten gehaald omdat het niet zeker was of we op de boot iets konden eten. Voor €4 hebben wij iets te drinken en een lekker broodje mee op de boot.

 

Foto: Jacqueline Bark

Meteen hebben wij weer een auto gehuurd, kost hier geen drol. Voor €20 per dag zijn wij eigenaar van een Fiat Panda. 2 uurtjes nadat wij hebben kunnen genieten van het zwembad, kwam ons nieuwe scheurmonster aanrijden. Wij gaan meteen op pad en rijden richten het vissersdorp Naoussa. Meteen zien wij Barbarossa beter bekend als “het fort van kapitein Roodbaard”.

Wij gaan op zoek naar een leuk restaurantje en komen al snel terecht bij “the meat bar”. Wij houden beide van een flink stuk vlees, dus dit klinkt goed. En leuk erbij is, dat het in zo een leuk straatje is gelegen en nog voor een leuke prijs ook. Wij hebben voor €21 onze buik vol gegeten met maar liefst 9 stukken vlees, brood met tzatziki en beide wat te drinken. Een echte aanrader.

Foto: Jacqueline Bark

Hoe ga ik jullie nou overtuigen dat Paros nog weer een beetje leuker is dan Naxos?
Morgen meer hierover, wij hebben een planning voor de aanstaande 2 dagen klaar.

Welk Grieks eiland vindt jij het allerleukst?

Geef een reactie