De smalle straatjes van Naxos

Het alweer de laatste dag op Naxos. Morgen nemen wij de ferry naar het volgende eiland. Wij hebben voor vandaag nog een paar dingen op de planning staan. Voordeel is dat het de laatste dag van onze autohuur is, dus kunnen wij nog even het eiland over scheuren. Wij beginnen met de zoektocht naar een inktvis. Ja ik had het liever niet willen weten, want dat betekend dat je zomaar een verdwaalde inktvis tegen zou kunnen komen als je een duik in de zee neemt. Toch ben ik nieuwsgierig en wil zo een rare inktvis wel eens van dichtbij zien. Helaas hangt de inktvis die wij gister tijdens onze autorit in een flits in de verte zagen hangen er niet meer, dus die foto houden jullie tegoed.

Foto: Jacqueline Bark

Na een heerlijk ontbijt aan het strand te hebben gegeten gaan wij nog even naar de haven om onze tickets voor de ferry voor morgen om te ruilen voor een boarding pass. Daarna gaan wij nog even “the old market” in en wat is het daar leuk zeg!

Foto: Jacqueline Bark

Elke straat die je in “the old market” in gaat is een verrassing. Kleine winkeltjes, traditionele huisjes en dan die mooie wit met blauw kleuren overal… Nu wij er zijn is het rustig, maar wanneer het druk is (hoogseizoen), ben ik erg benieuwd of het wel zo fijn dineren is in die smalle straatjes met continue passerende toeristen.

De straatjes worden langzaam breder en wij komen een speelgoed winkel tegen, die alleen maar #oldskool houten speelgoed verkoopt. En niet alleen voor jong, maar zeker ook voor oud. Daar sta je dan ineens een uur in de winkel spelletjes te spelen. Een super leuk winkeltje, moet je echt even gaan kijken als je in de buurt bent.

Foto: Jacqueline Bark

Vol met winners-drang van de spelletjes gaan wij naar de bekende 6 meter hoge marmeren Portara-poort. Wanneer je aankomt met de ferry, steekt deze poort aan de linkerkant over het dorpje uit. Deze poort was de ingang van een tempel (mogelijk van de god “Apollon”)

Foto: Jacqueline Bark

Vanaf de berg waar de Portana-poort op staat, heb je een super mooi uitzicht over Naxos centrum. In het midden van de foto zie je de overblijfselen van het kasteel van Naxos, beter bekend als “the hora castle”. Wij gaan erheen.

Foto: Jacqueline Bark

Onwijs mooi om te zien dat er zoveel delen van “The hora castle” bewaard zijn gebleven. Het is wel even een klim, al gaat dit geleidelijk aan naar boven. Ik kan mij voorstellen dat dit in het hoogseizoen wel pittig is. Onderweg kom je allemaal borden tegen van “terrasse/cafe 1739″ waar je iets zou kunnen drinken. Ook schijnt er een “nice view” te zijn. Wij zijn benieuwd en volgen de bordjes.

Foto: Jacqueline Bark

Over het uitzicht is niets gelogen, voldoende plek om even bij te komen en te genieten van een heerlijk koud drankje.

Foto: Jacqueline Bark

Wij beginnen nu toch wel een beetje trek te krijgen en besluiten onze laatste 3 uur aan het strand van Agia Anna te spenderen. Wij gaan naar #SantanaBeachClubRestaurantNaxos Het eten/drinken is hier erg lekker en je betaald geen hoofdprijs. Als je hier iets te drinken besteld, zijn zelfs de super luxe strandbedjes gratis. Yeahhh

Foto: Jacqueline Bark

Op naar de kamer, de auto wordt zo opgehaald. De eigenaar van ons appartementencomplex heeft een nestje met kittens, en elke ochtend staat er wel een kat voor de deur. Ze zien er goed uit en willen graag bij je zijn en geknuffeld worden. Wat een schatjes…

Ben jij wel eens verdwaalt, omdat je zo aan het genieten was van de omgeving dat je niet meer wist hoe je terug moest?

Geef een reactie