• Home
  • /
  • Europa
  • /
  • Naxos verkennen in een Fiat 500 cabrio

Naxos verkennen in een Fiat 500 cabrio

Wat gaat het toch snel, morgen zitten wij alweer op de helft van onze reis! Als je het mij vraagt, gaat het iets te snel…
Na wakker te zijn geworden zonder wekker, ga ik ontbijt halen bij de supermarkt bij ons om de hoek. Rustig de dag starten zodat wij weer fris en fruitig de dag door kunnen. Gelukkig hebben wij ook vandaag nog ons scheurmonster nog tot ons bezit #fiat500. In de planning staat: gewoon rijden & we zien wel. Wel willen wij een mooi strandje opzoeken om de middag even aan ons kleurtje te werken. Het is tenslotte toch een beetje gek gezicht aan het worden, dat als we gaan douchen het net lijkt alsof we nog niet al onze kleding uit hebben.

Foto: Jacqueline Bark

Met ons scheurmonster #fiat500 gaan wij op pad. Onverharde wegen zijn toch wel het leukst, want naar welke verborgen strandjes gaan deze? In dit geval leidde het naar (wij denken) een enorm naar rotte vis stinkende zoutvlakte.

Foto: Jacqueline Bark

Die stanklucht zorgde ervoor dat wij al vrij snel weer verder gingen. En wat hebben wij daar?
Hemel op aarde, gewoon op Naxos. Wat is het hier mooi zeg! Wij kwamen heerlijke strandbedjes tegen en wilde daar graag gebruik van maken. De meneer van de strandbedjes kwam naar ons toe en vroeg ons voor 2 bedjes €30 te betalen! En dan lig je alleen nog maar op een bedje te liggen…

Foto: Jacqueline Bark

Onderweg naar een geschrikt en betaalbaar strand kwamen wij een groot strandje tegen waar erg veel windsurfers waren. Het zag er leuk uit en het was druk. Even uitstappen en een kijkje nemen. Hier kon je leren windsurfen, er stonden allemaal apparaten en je viel bijna over de instructeurs. Wij hielden het bij kijken. Ik heb trouwens maar niet gevraagd of zij wifi hebben….

Foto: Jacqueline Bark

Dit strand ligt iets naast Plaka beach, maar is bijna even mooi. En wat nog veel leuker is, is dat er bijna niemand was. Het zal vast het seizoen wel zijn toch? Nee dit is een naturisten strand. Die kennismaking was vrij snel duidelijk. Toch nog maar een stukje verder dan. Daar waren de strandbedjes voor 2 personen €7. Na toch maar een grondige insmeer-beurt met zonnebrand, tijd om te gaan genieten van dit prachtige strand. Met windkracht 6, gaan wij de uitdaging aan en proberen een boek te lezen, strandlaken neer te leggen op het bedje, de parasol tegen te houden en ervoor te zorgen dat niet de helft uit je tas waait. Al met al een heerlijke frisse neus gehaald en een tintje bruiner.

Foto: Jacqueline Bark

En dan hebben we het nog niets eens over de strandtentjes. In vergelijking met Santorini is het hier al de helft goedkoper. Voor een drankje in Santorini betaalde wij rond de €7 p.p en hier in Naxos betalen wij €7 voor 2 drankjes. Kijk dan bestel je hier toch met plezier een heerlijk papaya/ banaan/ ananas of mango drankje…

Heb jij moeite met het feit dat er niet overal Wifi is? Of vind je het soms stiekem wel even fijn om onbereikbaar te zijn?

Geef een reactie