Wat te doen op Naxos

Onze eerste dag in Naxos. We besluiten een auto te huren, omdat het best een groot eiland is. Om 09.00 uur komt onze #fiat500 voorgereden. Met een kaart in de aanslag zijn we er klaar voor. De meneer van de autoverhuur heeft een stuk of 10 dorpjes omcirkeld die allemaal onder de noemer “very beautiful” vallen. Waar gaan wij heen & waar gaan wij beginnen? Geen idee, ik weet alleen wel dat ik de kaart in mijn handen heb. Hmmm, als dat maar goed komt…

Foto: Jacqueline Bark

Voordeel van de weg verkeerd wijzen is dat je soms op toch wel heel mooie plekjes komt #ongeschikt voor kaartlezen. Nog meer mensen last van?

Foto: Jacqueline Bark

Pas op voor loslopende schapen onderweg…
En dit is de reden dat wij het zo leuk vinden om op pad te gaan en niet weten waar je uitkomt #reallife

Na een paar bergdorpjes te zijn gepasseerd, bleef de weg maar omhoog gaan. We gingen alsmaar hoger en het uitzicht werd steeds maar mooier. We kwamen uit bij een uitzichtpunt, waar je ook iets te drinken kon bestellen. Ik kan niet anders zeggen, dat ik dit niet had willen missen..

Foto: Jacqueline Bark

Vandaag voelt als een ontdekkingstocht. Er is vaak maar 1 weg, die je naar het volgende dorpje wijst. Soms kom je onderweg niemand tegen, en eigenlijk vinden we dat heerlijk.

Foto: Jacqueline Bark

Na natuurlijk weer verkeerd te zijn gereden, kwamen wij uit bij Apollon. Iets van 7 restaurantjes en een klein strandje was reden genoeg voor een tussenstop. Aan het einde van deze weg sloeg de zee tegen de rotsen, wat zorgde voor flink wat natuurgeweld.

Foto: Jacqueline Bark

Dit is “The Tower of Ayia”. In 1992 brak er een brand uit en is helaas de toren verwoest.

Foto: Jacqueline Bark

Terug in het centrum van Naxos. Het is tijd om te eten, want van zo een leuke dag krijg je best trek. Wat een charme hebben deze kleine straatjes zeg. Je merkt wel erg dat het seizoen over is. Het is rustig op straat en je ziet niet veel toeristen.

Ga jij tijdens je vakantie graag op ontdekkingstocht, of blijf je liever bij het hotel/ zwembad/ strand?

Geef een reactie