Van Mykonos naar Athene

Vandaag is de laatste dag in Mykonos. Het eiland is ons goed bevallen. Alleen vonden wij het een beetje tegenvallen, qua wat er op het eiland te doen is. Mykonos is erg toeristisch en dat merk je aan alle cruiseschepen die hier dagelijks worden uitgeladen met honderden mensen tegelijk. Het grootste en tevens leukste dorpje “Chora” is absoluut de moeite waard te bezoeken. Een dag kleine strandjes bezoeken, is ook super leuk en aan te raden. Kon je voor wat meer actie, is dit niet het eiland waar je een week op moet verblijven. Kom je hier alleen om te ontspannen en `s avonds uit eten te gaan, rond te lopen in smalle straatjes en te zonnen, is dit een super leuk eiland. Wij zijn tot de conclusie gekomen, dat wij 2 volle dagen genoeg vinden. Wel hebben wij onze laatste dag nog een missie en dat is: Petros de tamme & vrij rondlopende Pelikaan vinden…

Foto: Jacqueline Bark

Wij zijn al 3 dagen bezig om deze pelikaan op foto vast te leggen. Petros zit natuurlijk niet op ons te wachten en gaat gelukkig lekker zijn eigen gangetje. Helaas zijn wij hem niet tegen gekomen. Wel kwamen wij een beroemde en fotogenieke gans tegen. Ook leuk toch?

Foto: Jacqueline Bark

De vissers zijn al vroeg bezig met de verkoop van vis. Rechtstreeks van zee, verser kun je ze niet krijgen. Erg leuk om te zien, hoe snel de vis uitverkocht is.

Wij lopen in het dorpje rond om 10.30 uur en er zijn zojuist 3 cruiseschepen uitgeladen. Wat een drukte zeg! Wij lopen alleen maar in een langzaam treintje. Snel weg hier. Wij gaan onze tassen pakken in het hotel en uitchecken. Als service van het hotel brengen zij ons naar de haven waar wij de ferry pakken naar onze laatste bestemming. Athene.

Foto: Jacqueline Bark

Om 16.35 uur komt de Seajet 2 aangescheurd over het water. In ongeveer 3 uur vliegen wij nog net niet over het water en komen aan in Athene. De vele taxi`s staan ons al op te wachten om ons naar het hotel te rijden. In 30 minuten rijden wij naar ons hotel.

Foto: Jacqueline Bark

Bij het inchecken van het hotel horen wij dat er een zwembad en bar op de 12e verdieping is. Het is ondertussen al donker, maar nemen toch even een kijkje. Helaas worden wij meteen weer terug gestuurd door de dames achter de bar. Met 3 man sterk, komen zij achter ons aan lopen. Wij mogen hier alleen komen als we iets te drinken bestellen…. Op naar een restaurant dan maar, het is ondertussen al 20.30 uur en wij hebben nog niet gegeten. Niet wetende waar wij heen lopen is het uiteindelijk toch gelukt iets te vinden en kunnen even alle drukte van de stad op ons in laten werken. Onze 1e indruk is vooral druk, chaos, niet zo schoon als op de eilanden en rommelig. Wij moeten echt even omschakelen… Misschien moeten wij er even een nachtje over slapen?

 

Ben jij wel eens met de ferry gaan eiland hoppen?

Geef een reactie