Mykonos maar dan low-budget

Onze laatste volle dag op Mykonos. Mykonos is best klein en heeft als enige nog een ander “groot” dorp en dat is Ano Mera. Verder zijn het alleen maar een paar huizen bij elkaar die een wijk volgen, maar niet echt de moeite waard zijn om op te zoeken. Daarnaast staat op de planning vandaag strandjes bezoeken. Er schijnen veel kleine baaitjes te zijn. Wij gaan met onze “niet krachtige” quad de bergen door en op onderzoek uit.

Na wederom een heerlijk westers ontbijt gaan wij even Chora in om een Freddo te halen. Freddo is in Griekenland een veel gedronken koude koffie, vers gemaakt. In Nederland staat hij beter bekend als een ijskoffie bij b.v. Starbucks. Gister waren wij bij “little Venice” wij hebben daar gen drankje gedronken omdat wij dat zo duur vonden. Koop gewoon een Freddo in het centrum (paar kleine smalle straatjes verder) en ga naar “Little Venice” dan heb je ook een drankje met uitzicht en dat voor maar €4 samen. Je kunt het zo duur maken als je zelf wil…

Foto: Jacqueline Bark

Vol verwachting klopt ons hart en wij gaan naar het dorpje Ano Mera. Eenmaal aangekomen zagen wij al snel een plekje voor de quad, dus hebben die snel geparkeerd. Wij volgen de bordjes “Ano Mera square” en wat zien wij dan? Een heel klein pleintje met 6 restaurantjes en 5 souvenir winkeltjes. Achter het plein is een kleine kerk te vinden, oh en er was ook is een apotheek. Geen kleine straatjes, geen gezelligheid meer uitgestorven. Wij hebben een rondje over het plein gelopen en zijn snel op zoek gegaan naar een strandje.

Foto: Jacqueline Bark

Het eerste strandje wat wij tegen komen is Elia Beach. Ziet er leuk uit. Groot, mooi zand, geen stenen en lekkere bedjes. Wij zoeken een mooi plekje uit en willen onze handdoeken neerleggen. Er komt een man naar ons toe. Natuurlijk weten wij dat we moeten betalen voor de bedjes. De man geeft aan voor 2 bedjes €30 te vragen. Vol ongeloof kijken wij hem aan! Dan lig je alleen nog maar op een bedje… Geen eten, geen drinken, en geen hoogseizoen. Wij besluiten verder te gaan, op zoek naar het volgende paradijselijke strand.

Foto: Jacqueline Bark

Al snel komen wij bordjes tegen met Jacky` O beach. Klinkt leuk, wij gaan erheen. Met de quad rijden wij heuvel op en af. Soms erg moeizaam in verband met het vermogen die de quad heeft. Je zou toch denken dat die dingen gemaakt zijn om een heuvel op te gaan… Na de laatste heuvel zien wij de baai liggen. Het is ondertussen al 15 uur. Wij moeten een erg steile weg naar beneden om hier te komen. Bang dat onze quad ons niet meer omhoog kan rijden, houden wij het bij kijken, naar dit prachtige strand. Wij keren om en ja hoor, met 2 personen ging de quad zo langzaam dat een van ons maar is gaan lopen naar boven… Leuk zo een quad!

Foto: Jacqueline Bark

Eenmaal terug in de hotelkamer na deze nogal “licht teleurstellende” dag, gaan wij op zoek naar iets om te doen in het dorpje. En laat nou net vanavond de film “Sully” draaien in de “open air cinema” Dit staat nog op onze #bucketlist. In het buitenland een film in de open lucht, onder de sterrenhemel kijken. Wij hoeven niet lang na te denk. Reserveren is niet nodig, volgens de medewerker is er genoeg plek. Eerst even iets eten en daarna start om 20.30 de film voor €9 p.p.

Ben jij wel eens naar een “open air cinema” geweest?

Geef een reactie