Mini reisgids Milaan, Italië

Milaan is dé modestad van Italië. Als je van shoppen houdt is dit de perfecte citytrip voor jou! Maar naast de mode die te vinden is in Milaan, heeft de stad nog veel meer te bieden. Architectuur en heerlijk eten is er namelijk ook in overvloed. In deze mini reisgids lees je over activiteiten, restaurants en accommodaties in Milaan.

Wat te doen…

Een van de grootste trekpleisters van Milaan is de Duomo di Milano. De Duomo is een gotische kathedraal en behoord tot een van de grootste kerken van de wereld. Met de vele beelden en versiersels is de Duomo “must-see” attractie als je in Milaan bent. Je kan ervoor kiezen om de kerk van binnen te bekijken maar het is ook zeker aan te raden om de Duomo op te gaan. Voor ongeveer 8,- Euro heb je een kaartje waarmee je de Duomo kan beklimmen. De vele trappen kunnen enigszins vermoeiend zijn maar eenmaal boven heb je prachtig uitzicht over stad en kan je de siersels en beelden goed zien.

Foto: Daphne Bakker

 

Foto: Daphne Bakker

Zoals ik al eerder zei is Milaan een echte modestad. Je kan daarom niet weggegaan uit Milaan zonder geshopt te hebben. Je kan gaan “window shoppen” bij de dure merken zoals Gucci en Dolce en Gabbana op de Via Motenapoleone. Of als je iets minder te besteden hebt kan je naar de Corso Vittorio Emanuele II. Hier vindt je de winkels zoals de H&M en Zara. Als je nog niet genoeg hebt gekregen van al het shoppen, kan je nog een bezoekje brengen aan een van de langste winkelstraten van Europa. De Corso Buenos Aires wordt vaak vergelijken met straten als Oxford Street in London of de Champs Elysées in Parijs.

Als je wilt bijkomen van al het winkelen en het beklimmen van de Duomo kan ik je zeker een bezoekje aan een rooftop bar aanraden. Op het plein voor de Duomo, Piazza del Duomo, zijn verschillende rooftop bars te vinden. Zelf ben ik samen met een vriendin naar Terrazza Apreol gegaan. De bar had heerlijke cocktails en gaf mooi uitzicht over de Duomo en het plein. Hou er rekening mee dat de drankjes prijzig zijn, maar je betaald natuurlijk ook voor het uitzicht. Als je er zeker van wilt zijn dat je een mooi plekje buiten op het terras krijgt zou ik van te voren een reservering maken. Wij hadden zelf niet gereserveerd en hadden gelukkig een plekje buiten maar we zagen al snel de bordjes “reserved” staan op de tafeltjes met het beste uitzicht.

Foto: Daphne Bakker

Galleria Vittoria Emanuele II is niet alleen leuk om te bezoeken voor de winkels maar ook voor de architectuur. Het is een van de beroemdste winkelpassages in de stad en heeft een prachtig dak van glas. In het midden van de passage zie je misschien allemaal mensen op hun hiel een rondje draaien. Dit doen ze niet omdat ze een beetje de kluts kwijt zijn, maar om een hele andere reden. Er is namelijk een afbeelding van een stier op die plek en als je met je hiel over de ballen van de stier een rondje draait zou dat geluk brengen zeggen ze. Als je niet zo bijgelovig bent is dat helemaal niet erg, dan is het gewoon grappig om te doen.

Foto: Daphne Bakker

 

Foto: Daphne Bakker

Waar te eten…

Als je niet teveel wilt betalen voor je eten ga dan iets buiten het centrum eten. Wij vonden zelf een straatje dichtbij onze accommodatie die veel leuke restaurantjes had en wat niet zo duur was als in het centrum. Deze straat zit dichtbij treinstation Milano Porto Garibaldi en heet Corso Como en heeft een overvloed aan pizzatentjes en barretjes. Wij hebben hier meerdere malen lekker gegeten voor een goede prijs!

Waar te overnachten…

Zelf vind ik het verblijven in een Airbnb altijd erg leuk! Daarom verbleef ik in Milaan ook in een Airbnb. De accommodatie was 45 minuutjes lopen vanaf Piazza del Duomo. Er waren ook genoeg mogelijkheden om met het openbaar vervoer richting het centrum te gaan. De link voor de airbnb is: https://www.airbnb.nl/rooms/9347754

Praktische informatie

Hieronder vindt je een lijstje met praktische informatie over Milaan:

  • Er zijn genoeg goedkope vluchten te vinden naar Milaan. Check Skyscanner voor de beste deals;
  • Als je nog een uitstapje wilt maken van één dag naar een nabijgelegen plaats is Venetië goed te doen. Met de trein is het goed te bereiken en één dag in Venetië is meer dan genoeg om de stad te ontdekken.

Word jij ook al kriebelig om naar Milaan te gaan voor een shopping spree?

Geef een reactie