Mini reisgids Antwerpen, België

Mini reisgids Antwerpen, België

Antwerpen is een populaire bestemming voor een stedentrip. Helemaal onder de Nederlanders omdat Antwerpen relatief dichtbij en makkelijk bereikbaar is. Ondanks dat het niet de grootste stad van België is, heeft de stad alsnog genoeg te bieden voor toeristen. Eigenlijk zijn de Belgische wafels alleen al reden genoeg om een bezoekje aan deze stad te brengen. Ben je nou niet zo’n zoetekauw dan blijkt het bekende patatje stoofvlees ook zeker de moeite waard te zijn!

Wat te doen…

De Onze Lieve Vrouwen Kathedraal is waarschijnlijk de meest bekende kathedraal van Antwerpen. De locatie midden op de Handschoenmarkt maakt het een echte bezienswaardigheid. Voor de liefhebbers is het ook mogelijk om de kerk vanbinnen te bekijken. Het is zeker de moeite waard om de kathedraal van zowel de buiten als binnenkant te bekijken. Binnen in de kathedraal zijn allerlei mooie beelden te vinden waar je langs kunt lopen.

Foto: Daphne Bakker

Als je de Onze Lieve Vrouwen Kathedraal gevonden hebt is dat het teken dat je in de oude binnenstad bent. De straatjes om de kathedraal heen behoren allemaal tot de oude binnenstad. De binnenstad bestaat uit allerlei leuke straatjes waar vele winkeltjes en een diversiteit aan eet en drink gelegenheden te vinden zijn. De bekendste bezienswaardigheden van de oude binnenstad naast de Onze Lieve Vrouwen Kathedraal zijn: de Grotemarkt, het Steen en de Bourla.

Antwerpen heeft genoeg mogelijkheden voor winkel liefhebbers. Op de Meir zijn de meeste bekende winkels te vinden zoals: de H&M, Nike, River Island en de Zara. De winkelstraat is lang en uitgebreid genoeg om zo een aantal uurtjes lekker te kunnen winkelen. Als je van de Meir afwijkt in zuidelijke richting kan je de kleinere boetiekjes vinden en hier zijn ook een aantal winkels te vinden van de duurdere merken zoals: Gucci, Louis Vuitton en Burberry.

Antwerpen Centraal Station is niet zomaar een doorsnee station waar je alleen heen gaat voor de trein. Het station is zowel van binnen als van buiten echt de moeite waard om te bezichtigen. Aan de buitenkant is het een groot oud stenengebouw en aan de binnenkant vind je een indrukwekkende glazen koepel in de hal. Je zou bijna vergeten dat het gebouw een treinstation is als je er langs of doorheen loopt.

Foto: nieuwsblad.be

Het MAS of ook wel Het Museum Aan De Stroom genoemd, is gelegen in de oude haven van Antwerpen. In het museum zijn tijdelijke tentoonstellingen te bezichtigen maar ook zijn er vele verhalen over de stad Antwerpen te vinden in het museum. Naast het museum zelf is het ook aan te raden om naar het panorama dek te gaan op de bovenste verdieping van Het MAS. Vanaf het panorama dek heb je een 360 graden uitzicht over de hele stad. Het panorama dek is zelfs gratis toegankelijk!

Foto: Belgian Tile Centre

Waar te eten…

Ben je opzoek naar een lekkere snelle hap dan is de Burgerij een aanrader. Er zijn voldoende soorten burgers te vinden en er zijn verschillende locaties waar je terecht kan. De Burgerij heeft twee vestigingen in Antwerpen. Eentje in de buurt van Het MAS en eentje in het centrum aan de zuidelijke kant van het winkelgebied.

Da Giovanni is een Italiaans restaurant midden in het centrum van Antwerpen. Net onder het plein waar de Onze Lieve Vrouwen Kathedraal is gevestigd vindt je dit restaurant. Met de schattige rood wit geblokte tafelkleden en houten meubels oogt het typisch Italiaans. De pasta’s en pizza’s zijn van goede kwaliteit. Het maakt niet uit wat je kiest van het menu alles is een succes, al heb ik persoonlijk erg genoten van de pasta pesto. Maar mijn vrienden hadden de pasta met zalm en kaviaar wat er ook zeer lekker uitzag!

Op de handschoenmarkt heb je verschillende schattige terrasjes waar je de Belgische wafels kan proeven en tegelijkertijd van het uitzicht op de Onze Lieve Vrouwen Kathedraal kan genieten. Op de markt zijn ook nog een aantal winkeltjes waar je de bekende Belgische bonbons kan kopen. Maar de chocolaterieën vindt je door de hele stad dus er zijn genoeg mogelijkheden om deze lekkernijen te scoren.

Foto: Daphne Bakker

Waar te overnachten…

Zelf heb ik in het Tulip Inn hotel overnacht, een mooi en netjes hotel net buiten het centrum. Met het openbaar vervoer is het prima te doen om van het hotel naar het centrum te reizen. Ik heb een prima verblijf gehad in het Tulip Inn Hotel.

Praktische informatie

Hieronder vindt je praktische informatie over Antwerpen:

Geef een reactie