Met bus 100 Berlijn ontdekken

Na laat te zijn aangekomen in ons hotel, en heerlijk te hebben geslapen is dan eindelijk de dag aangekomen dat we Berlijn gaan ontdekken. Vandaag is er veel bewolking en is er een beetje een fris windje, maar dat mag de pret niet drukken.

Een goed alternatief in plaats van de citytour bussen is met openbaar vervoer, en wel bus 100. Je betaald veel minder dan de toeristenbussen en deze bus komt langs de meeste bezienswaardigheden. Je betaald voor een dagkaart maar €7 p.p. ipv €12.

Unter den Linden is een lange straat waar je allerlei kleine toeristen shops hebt. Je kunt hier heerlijk ontbijten. En het voordeel is dat aan het einde van deze straat de Brandenburger Tor staat.

De Brandenburger Tor is de enige bewaard gebleven stadspoort van Berlijn. Vroeger was de plek waar de poort staat de stadsgrens van het centrum. Wie door de poort wilde, moest tol betalen. Nu kun je er gewoon doorheen lopen.

Op een paar minuten lopen van de Brandenburger Tor is het Holocaust monument. Dit is een monument ter herdenking van de Jodenvervolging tijdens de 2e Wereldoorlog. Erg indrukwekkend om er tussen te lopen. Staan op de monumenten is verboden.

Aan het einde van de lange straat van de Brandenburger Tor is de Siegesäule (overwinningszuil). Dit 66 meter hoge monument kun je voor €3 p.p beklimmen met als beloning een super mooi uitzicht.

Verder met bus 100, brengt hij ons naar het winkelcentrum bij Alexanderplatz. Veel gezelligheid, straatartiesten en streetart. Bekende winkels zijn hier te vinden als C&A, Primark, Media Markt en Saturn. Ook niet te vergeten zijn Starbucks, MC Donalds, KFC en Vapiano`s. Even een pauze voor een drankje.

Bij het Zoologischer Garten (Zoo) besloten we uit te stappen en een bezoek te brengen aan de pop-up shopping mall “Bikini Berlin”. Heel erg leuk gedaan, goede sfeer en modern aangekleed. In het midden van deze mall heb je uitzicht over het apenverblijf van de dierentuin.

De eerste dag in Berlijn is goed bevallen en wij zijn ontzettend benieuwd naar wat de rest van deze geweldige stad ons te bieden heeft.

Ben jij wel eens in Berlijn geweest?

Geef een reactie