Waarom op citytrip naar Berlijn?

In Berlijn is veel te doen en te zien. En met het openbaar vervoer is het qua prijs erg leuk om de stad te verkennen. De verbindingen zijn goed en alles wijst zijn weg. En al raak je een keer de weg kwijt, Berlijn heeft zoveel moois te bieden. Het is een stad vol met geschiedenis en dat komt overal terug. Kunst is overal te zien en zorgt ervoor dat de stad een fijne en kleurrijke sfeer heeft.

Niet twijfelen en gewoon gaan, je zult er geen spijt van hebben.

De officiële laatste dag is aangekomen en wij hebben nog lang niet alles gezien, al zijn we aardig ver gekomen. Wanneer wij hebben ontbeten besluiten we de laatste dag ook per fiets af te leggen. Het bevalt ons prima en je bent lekker mobiel. Wij komen nogmaals langs het Holocaust monument. Wat blijft dit een indrukwekkende plek.

Bij het Holocaust monument fietsen wij naar rechts en wanneer je het fietspad volgt kom je aan je linkerhand de Brandenburger Tor tegen. En het lijkt wel als het zonnig is dat alles mooier is. Een dag eerder zijn wij hier ook geweest, nu was het vroeg in de ochtend, dus nog aardig stil en waren er weinig toeristen.

 

Wat nog op ons lijstje stond was een plekje bemachtigen voor het “Reichstag” oftewel het Parlementsgebouw van Berlijn. Niet alleen leuk om te boek omdat het gratis is (wel even online aanmelden) maar ook omdat je vanuit de koepel een prachtig uitzicht hebt over het centrum van Berlijn. Helaas voor ons, er was pas laat op de middag plek en dan was niet haalbaar omdat wij vroeg in de middag terug zouden vliegen. Stiekem, vond ik dit wel onwijs jammer,vooral tijdens zonsondergang moet het onwijs mooi zijn. En zo ook tijdens deze reis, weer een leermomentje. Reserveer op tijd, zodat je verzekerd bent van een plekje. Gelukkig is er nog genoeg te doen. Wij zetten onze fietstocht door…

En zo fiets je ineens langs een parkeerplaats vol met allemaal vrolijk gekleurde Trabantjes.

Aangekomen bij ons doel van vandaag: Checkpoint Charlie. Vroeger was Checkpoint Charlie een controlepost op de grens van de Amerikaanse en de Russische sector. Kort na de opening van de muur in 1989 werd het checkpoint opgeheven. Na de afbraak van de Muur werd het checkpoint met een stenen silhouet in het asfalt aangegeven (zoals bij de rest van de Muur). Checkpoint Charlie werd effectief gesloopt op 22 juni 1990. In 2000 werd een exacte kopie van het oorspronkelijke wachthuisje geplaatst.

Momenteel is het vooral een ontzettende toeristische attractie geworden. Je kunt op de foto met de “guards” maar dan moet je wel geld betalen.

Na een souvenir te hebben gekocht van Berlijn, zetten wij onze fietstocht voort naar ons hotel. Het is tijd om Berlijn achter ons te laten en te genieten van alle mooie bezienswaardigheden en herinneringen.

Twijfel je nog of je wel of niet naar Berlijn moet gaan voor een stedentrip? Ik kan niet anders zeggen dan doen, er is zoveel te doen. Je gaat er zeker geen spijt van krijgen.

Geef een reactie