Tips voor low-budget Berlijn

Na heerlijk te hebben geslapen in een comfortabel bed, is het tijd om ons klaar te maken voor een nieuwe dag vol avonturen die ons te wachten staat. Vandaag beloofd een mooie, maar drukke dag te worden. Wij lopen vol enthousiasme naar het bakkertje naast ons hotel. Rustig wakker worden met een lekkere bak koffie en een vers knapperig broodje. Met een goed gevulde buik zijn wij er klaar voor en gaan op pad.

Vandaag gaan wij Berlijn per metro verkennen. Voor €7 p.p heb je al een metro dagkaart voor zone A, B en C. Dat betekend dat je heel Berlijn door kunt reizen met deze kaart.

Op de planning staat vandaag Mauerpark. Dit schijnt de plek te zijn waar de inwoners van Berlijn op zondag de dag doorbrengen. Er is hier van alles te doen. Zo zijn er veel straatmuzikanten en kun je je eigen graffiti kunstwerk maken, met de achtergelaten spuitbussen.

In het park is ook een relatief grote vlooienmarkt. Er wordt veel 2e hands kleding/spullen aangeboden. Hier en daar is een kraam met nieuwe spullen/souvenirs. Dat mag de pret niet drukken, er heerst een gezellige/ontspannen sfeer.

Wat is Duitsland zonder een flinke bratwurst? Ook hier is er voldoende mogelijkheid om eten te kopen. De Mexicaanse, Surinaamse, Chinese, Marokkaanse en natuurlijk de Duitse keuken zijn hier te vinden. Er zit vast iets tussen wat je lust.

Om 15 uur start Joe zijn wekelijkse karaoke middag. Wees op tijd voor een goed plekje, het is erg druk!

Waneer Joe aankomt en zijn spullen klaarzet, kan het feest beginnen. Joe opent deze middag door zelf te starten met een liedje. Daarna is het afwachten wie van de ruim 500 personen, ook zijn zang kunsten wil laten horen. Er waren er genoeg, en laten we eerlijk zijn…. stiekem hopen we dat er iemand mega vals gaat zingen . Ik kan je vertellen, wacht geduldig af, die komen echt. Aan het einde van het optreden krijgt iedereen een enorm applaus.

 

Na de gezelligheid achter ons te hebben gelaten, gaan wij door naar de 40e verdieping van het Park Inn by Raddison Alexanderplatz hotel. Voor €4 p.p kun je naar boven en genieten van een prachtig uitzicht. Dit zorgt voor super mooie plaatjes.

Bij zijn gebleven tot na de zonsondergang. Ook dan is het nog super mooi. Alle lichtjes gaan aan en de Fernsehturm wordt verlicht.

Wat hebben wij een heerlijke dag gehad. Na een drankje met mooi uitzicht, besluiten wij richting ons hotel te gaan. Wat is Berlijn toch een fantastische stad!

Geef een reactie