Berlijn verkennen per fiets.

Wij besluiten Berlijn te gaan verkennen per fiets. In ons hotel kunnen wij fietsen huren voor €12 p.p per dag. Het was zonnig weer dus perfect om even te laten zien aan Berlijn dat wij Nederlanders geen valhelm op hoeven als we gaan fietsen… Met een ouderwetse kaart in de hand gaan wij op pad. Van tevoren hebben wij even gekeken wat wij graag willen zien en wat er in de buurt is.

We starten de dag met een boottocht (op aanraden). Het is een erg leuke manier om Berlijn van een andere kant te zien. Je betaald €14 p.p en bent een uurtje onderweg. De gids verteld je alles wat je moet weten en tussendoor kun je een broodje en wat te drinken aan boord kopen. Prima geregeld.

 

Op weg naar de Berlijnse muur, kwamen we Reggae bar “Yaam” tegen. Dit is echt een aanrader om iets te gaan drinken en even te ontspannen. Overal lekkere lounge stoelen, muziek op de achtergrond, heerlijk ontspannen sfeer, voetjes in het zand, uitzicht over het water en natuurlijk een koud drankje. Doen!

Aangekomen bij de Berlijnse muur en wat indrukwekkend zeg! De muur is een 100 meter lange muur die van 13-08-1961 tot 9-11-1989 West- en Oost-Berlijn van elkaar scheidde. In 1990 werd de muur door kunstenaars uit meerdere landen beschilderd en kreeg het de naam East Side Gallery. De mooiste graffiti is op de muren te zien, vele met een duidelijke boodschap. Ook is er veel ander graffiti werk te zien, een ding is zeker je bent er even stil van.

 

Fietsend door naar voormalig vliegveld Berlin-Tempelhof. De luchthaven werd op 30 oktober 2008 gesloten en is inmiddels een stadspark. Er is genoeg plek voor iedereen. Neem drinken en wat te eten mee handdoekje en ga lekker picknicken. Je kunt er skelters huren, er is een hondenuitrenplaats, skeeleren, fietsen, er is een tuin aangelegd door wijkbewoners die deze onderhouden, voetbalveld, basketbal, skatepark, er zijn verschillende BBQ plekken en ga zo maar door…

Door naar de “geheime” rooftopbar Klunkerkranich
met uitzicht over Berlijn. Dit is zo een plekje dat je moet weten, want het staat bijna nergens aangegeven. Hoe kom je er? Je gaat naar winkelcentrum “Neukölln Arcaden” en neemt de lift naar de 5e verdieping. Je komt uit op het parkeerdek. Je loopt naar de 6e verdieping en ja hoor, daar vind je ineens een rooftopbar.

We eindigen onze dag bij “Raw Gelande”. Dit is een wekelijks terugkerend streetfood festival, gelegen aan het water de Spree. Gratis entree, veel eten, bars, muziek, klimwand, en wij hadden de mazzel om gratis een comedyshow bij te wonen. Ook hier was een super goede en ontspannen sfeer. Perfect om de dag af te sluiten en lekker wat te eten.

Ben jij wel eens gaan fietsen tijdens een stedentrip om zo de stad te gaan ontdekken?

Geef een reactie