Wat te doen in Athene

Helaas zit de rondreis er alweer bijna op. De boottocht met de ferry van Mykonos naar Athene verliep soepel en snel. Eenmaal aangekomen bij ons hotel Dorian Inn Hotel Athens, hebben wij snel onze spullen neergezet in de kamer en zijn op zoek gegaan naar iets te eten. Gelukkig is dit gelukt. Al was het even zoeken waar je precies moet zijn. Het was ondertussen al 21.00 uur en waren toch wel een beetje sloom geworden van het wachten en zitten. Dan maar even een snelle hap in een restaurant zonder voorgerecht of nagerecht. Een prima maaltijd en leuk restaurantje. Rond 22.30 gingen wij terug naar het hotel. Wij hebben 1 volle dag in Athene en die willen wij goed benutten. Na een heerlijke nacht slapen, zaten wij om 8.30 uur aan het uitbreidde ontbijt van het hotel. Rond 9.15 uur gaat onze dag van start.

Foto: Jacqueline Bark

Bij de ingang van het Akropolis, staan de gidsen al in de rij om te vragen of ze met je mee mogen naar boven. Zij kunnen je dan alles vertellen over de historie van deze prachtige plek. Wij hebben hier geen gebruik van gemaakt. Het was even een klim omhoog omdat de zon al aardig warm was, maar dan word je ook wel beloond als je eenmaal boven bent. Wat is het Pantheon prachtig. Wel druk, maar zeker de moeite waard. — bij Acropolis, Athènes.

Het is er erg druk, dus af en toe wordt er flink geduwd voor een plekje. Wij hebben onwijs gelachen hier. Het is zo grappig om al die mensen (net als wij) moeite te zien doen en te zien poseren op dit kleine mooie stukje. Maar kijk toch eens wat een uitzicht je dan heb.

Foto: Jacqueline Bark

Op de weg naar beneden kwamen wij het prachtige theater tegen. Die zakken die je overal ziet liggen, daar zaten allemaal kussens in. Af en toe wordt dit nog gebruikt voor optredens.

Foto: Jacqueline Bark

De voorste vrouw in het paars poseert met een pose, alsof zij een foto maakt. De vrouw daarachter, maakt een foto van de vrouw die doet alsof ze een foto maakt. Ik maak deze foto van de vrouw die een foto maakt van de vrouw die poseert voor de foto. Leuke is dat er voorafgaande een hele discussie plaats vond onder de vrouwen, over welke pose er zou worden aangenomen.

Foto: Jacqueline Bark

Wij laten het Acropolis voor gezien en gaan verder naar de romantische wijk Plaka. Leuke straatjes vol met restaurantjes en winkeltjes. Goede sfeer en erg gezellig. Zeker een aanrader om doorheen te lopen of even een tussendoortje te nuttigen.

Foto: Jacqueline Bark

Aan de kant van de straat zie je overal tentjes staan, met nootjes. Wij waren nieuwsgierig en hebben 2 zakjes gekocht voor €3. Wat waren ze heerlijk, het leek wel vers an de notenboer te komen.

Foto: Jacqueline Bark

Vandaag willen wij super graag “the Change of the Guards” zien bij het parlementsgebouw. Elk uur is de wisseling van de wacht. Vooraf heb ik even voor de zekerheid gevraagd of ik een foto mag maken en op FB posten, geen probleem. Na 8 minuten wachten, was het zover. Precies op tijd dus. Het is leuk om te zien. Totaal zijn ze ongeveer 10 minuten bezig.

Foto: Jacqueline Bark

Voor het parlementsgebouw, staat er een groen treintje te wachten. Toeristen stappen in, en ik ben benieuwd. Voor €5 p.p. wordt je langs de bekendste bezienswaardigheden gereden. Het kaartje is de hele dag geldig. Je hebt verschillende kleuren treintjes die allemaal en andere route rijden. Koop je een kaartje voor het groene treintje, mag je alleen in die trein stappen. Om de 20 minuten rijdt er eentje langs en er zijn geen vaste stopplekken. Je doet gewoon je hand omhoog en dan stopt hij. Wat je op de foto niet ziet is, dat er 50 meter achter het treintje en bekende grote bussen staan, die je ook rondrijden maar voor €16 p.p. Dat is alweer snel verdiend.

Foto: Jacqueline Bark

Met het treintje gaan wij naar de Bazaar. Niet super groot, wel erg gezellig en vol met kledingwinkels, souvenirshops enz. Pas op met je tas hier. Je ziet er erg veel mensen met de tas voorop lopen. Zigeuners lopen hier rond en gaan een praatje met je aan. Terwijl jij gezellig aan het praten bent, word je tas leeggehaald. Er wordt veel voor gewaarschuwd. Echter hoeft dit natuurlijk niet een reden te zijn om er niet heen te gaan.

Foto: Jacqueline Bark

Aan het einde van de Bazaar, heb je een klein pleintje en kom je uit bij het Metro station. Naast de metro kun je doorlopen naar de vlooienmarkt. Op de achtergrond van de foto op de berg zie je het Pantheon weer terug.

Super leuk om te ervaren als man zijnde is om een keer een barbershop in te lopen. Hier maakte wij geen afspraak en konden zo binnenlopen. Een klein & sfeervol zaakje vol met ouderwetse spulletjes en een echte ouderwetse stoel, maken dit tot de ultieme barber belevenis. Voor €35 wordt je baard getrimd inclusief crème/warme doek, krijg je een gezichtsmassage en wordt je haar geknipt. Bijzondere ervaring volgens manlief en een aanrader om eens te doen.

Foto: Jacqueline Bark

Athene heeft een leuke winkelstraat met veel bekende winkels. Deze winkelstaat is gelegen in de de wijk Monastiraki is een hippe wijk met veel cafe`s, restaurants en winkels.

 

Ben jij wel eens in Athene geweest? En wat vond je het leukst om te doen?

Geef een reactie