Must-see op Santorini is Oia

Omdat gister het rondrijden met de quad zo goed is bevallen, hebben wij besloten vandaag ook nog de quad te huren.
In principe is het best ” goedkoop” als je het vergelijkt met de andere vervoersmiddelen hier. Wij hebben voor 48 uur, €56 betaald en dit is inclusief het tanken tussendoor. Het voordeel van een quad is dat je kunt gaan en staan waar je maar wilt.
Vandaag willen wij heel erg graag naar het bekende Oia. Als je naar Santorini gaat schijn je dit niet over te mogen slaan. Wij gaan op onderzoek uit…

Foto: Jacqueline Bark

Het eerste wat wij gaan doen is een lekker ontbijt halen, zodat wij met een volle buik op pad kunnen. Rond half 11 vertrekken wij naar Oia. Het is heel makkelijk te vinden en de wegen zijn prima. Eenmaal aangekomen bij Oia, ben je op slag verliefd en lijkt het net alsof je naar een foto van tijdschrift kijkt….

Foto: Jacqueline Bark

Mocht je plannen hebben om te gaan trouwen, en nog twijfelen? Het is in Santorini aan de orde van de dag. Op een gegeven moment valt het niet eens meer zo op als er iemand in een trouwjurk langs komt lopen. Is het mooi? Absoluut.

Foto: Jacqueline Bark

Wanneer je langs de boulevard loopt, kom je vanzelf langs alle bezienswaardigheden. En mocht je even twijfelen? Volg gewoon de horde toeristen. Zo kwamen wij uit bij George Church.

Even een drankje doen. En natuurlijk betaal je voor het uitzicht. wij hebben 2 “Fruit Juich” besteld en waren € 17 kwijt….

Foto: Jacqueline Bark

Oia is niet super groot en net als in Fira, zijn de paden hier ook niet breed. Je loopt tussen winkels door en af en toe wordt je verrast door een mooi uitzicht over Oia. Eerlijk is eerlijk, ook hier is het aardig prijzig. Je betaald tenslotte voor het uitzicht.

Foto: Jacqueline Bark

Er is zoveel te zien. Voor een hotel/ appartement betaal je de hoofdprijs dat uitkomt op ongeveer € 500 voor 1 nacht. Wat je er dan wel bij hebt is het super mooie uitzicht met de zonsondergang vanuit je jacuzzi die natuurlijk op je privé terras staat.

Foto: Jacqueline Bark

Na een paar uur in Oia te zijn geweest, vonden wij het wel genoeg. Ondertussen was het al aardig warm geworden en wilde graag de middag afsluiten op het strand. Via de kust rijden wij terug naar Kamari. Heerlijk nog even genieten op het strand met een drankje. En mocht je een massage willen? Genoeg ” masseurs” die je even onder handen willen nemen.

Wat is het duurst dat jij ooit hebt betaald voor een drankje?

Geef een reactie