• Home
  • /
  • Azië
  • /
  • Wat te doen tijdens een tussenstop in Hong Kong

Wat te doen tijdens een tussenstop in Hong Kong

Doordat er nauwelijks rechtstreekse vluchten naar Australië gaan, zijn er veel die via Hong Kong vliegen. Wanneer je hier een tussenstop hebt, zijn er tal van mogelijkheden om deze “jonge” metropool en moderne stad te verkennen.

Hong Kong bestaat uit zo’n 245 eilanden en grenst aan de Zuid Chinese zee. De internationale luchthaven is bij het eiland Lantau, welke tevens het grootste eiland is. De naam van de luchthaven is Chep Lap Kok en heeft zijn naam te danken aan het kuntmatige eiland waarop deze is gevestigd.

Het grootste gedeelte van Lantau Island is een natuurpark, waar een honderdtal waterbuffels vrij rondlopen. Natuurliefhebbers, fietsers, wandelaars en strandgangers komen hier om te stad te ontvluchten. Een toeristische trekpleister van dit eiland is de Big Buddha. Dit is de grootste zittende bronzen Boeddha in de open lucht.

Om verder een goed beeld van de stad te krijgen, beschrijf ik hierbij een aantal wijken en diens bezienswaardigheden:

Central & Admirialty
Dit zijn twee zakelijke districten en vormen samen het financiële hart. In de onderste verdiepingen van de internationale firma’s en gemeentelijke instellingen zitten luxueuze winkelcentra met designer merken en vele gadgets.

Soho & Sheung Wan
Wanneer je vanaf het financiële gedeelte de heuvel op klimt, bevind je je direct in een hele andere wereld. Hier vind je SoHo met zijn laagbouw en zijn vele trendy restaurants. Dit is een artistieke wijk met een tal van galeries. Ten westen vind je authentiek China terug in Sheung Wan met Chinese kruidenwinkels, theewinkels en de Man Mo Tempel.

Causeway Bay
Aangezien veel winkels in deze wijk zijn georiënteerd op Japan, wordt deze ook wel little Japan genoemd en is daarbij de fashion wijk van Hong Kong. In deze wijk vind je de trendsetters en modieuze tieners. Er is een ruime keuze aan restaurantjes en koffiebarretjes.

Wan Chai
De wijk doet haar naam eer aan als dé wijk voor een exotisch en bruisend nachtleven van Hong Kong. Tegelijkertijd is Wan Chai een levendige woonwijk, een zakelijk en commercieel centrum en sinds kort een artistiek centrum voor jonge kunstenaars.

Kowloon
Om de lokale Chinese lifestyle te beleven, ga je naar Kowloon. Traditioneel maar tegelijkterijd toeristisch. Een wirwar van straatjes met eindeloos veel winkels, dicht op elkaar staande oude appartementencomplexen, exotische geuren en veel verkeer.
Wij hadden zelf een tussenstop van 8 uur. Dit lijkt lang, maar voor zo’n grote stad als Hong Hong was dit nog te kort. De rij bij de immigratie op het vliegveld is lang en de afstand is redelijk groot.

Kortom, wanneer je een tussenstop op Hong Kong hebt en je meer van deze stad zou willen ontdekken, is het echt een aanrader om één of twee nachten in de stad te verblijven!

 

Geef een reactie